Volledig scherm
Distributiecentrum van Picnic. © Picnic

Picnic opent nieuw distributiecentrum met honderden banen

 Online supermarkt Picnic opent een distributiecentrum in Eindhoven. In het gebouw gaan tot 300 tot 500 medewerkers aan de slag.

Dat heeft Picnic vandaag bekendgemaakt. Het nieuwe distributiecentrum zal vanaf half mei volledig operationeel zijn. Het krijgt een oppervlakte van 18.000 vierkante meter. Daarmee wordt het bijna zo groot als de huidige drie distributiecentra van Picnic in Nijkerk, Utrecht en Diemen bij elkaar.

Vanuit Eindhoven gaat Picnic de steden in Brabant beleveren. Half mei begint het in Breda en Tilburg met gratis bezorging van de boodschappen aan huis.

Het bedrijf timmert flink aan de weg. Terwijl het in ons land de klantengroei amper kan bijbenen, is de online supermarkt nu ook in Duitsland actief. ,,De melkboer is terug'', kopten de Duitse kranten onlangs. 

  1. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

    Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

    Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.