Volledig scherm
© REUTERS

'Pilotenstaking Ryanair weinig gevolgen'

De gevolgen van de pilotenstaking bij Ryanair lijken mee te vallen. In het Verenigd Koninkrijk zijn 30 vluchten geschrapt. Naar schatting heeft 30 procent van de Ierse piloten het werk neergelegd. Dat meldt website Upinthesky.

Volgens de luchtvaartmaatschappij hebben weinig passagiers last van de staking vandaag. De meeste van de getroffen 5.000 reizigers zijn omgeboekt of hebben hun geld teruggekregen. Het gaat uitsluitend om vluchten tussen Ierland en Groot-Brittannië.

De staking komt nadat gesprekken over de werkomstandigheden met de prijsvechter op niets waren uitgelopen. Ryanair zegt de beslissing van de Ierse pilotenvakbond Forca te betreuren en vindt het jammer dat 'na zeven uur van gesprekken geen overeenstemming is bereikt'. 

Hete zomer 

Het belooft een hete zomer te worden voor Ryanair. Niet alleen piloten staken. De komende weken legt ook het cabinepersoneel in België, Italië, Spanje en Portugal het werk neer. Die staking is op 25 en 26 juli. Ryanairpiloten in Duitsland overwegen om begin augustus een werkonderbreking in te lassen.