Volledig scherm
De politie arresteert betogers. Het bankfiliaal was zaterdag open op het moment van de bezetting, waardoor medewerkers en klanten veel hinder ondervonden van de actie, aldus een politiezegsvrouw.

Politie arresteert occupy'ers die ING Amsterdam bezetten

UpdateDe politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten van Occupy gearresteerd, die rond het middaguur een vestiging van de ING-bank hadden bezet aan het Rokin in Amsterdam. Dat liet een woordvoerster van de politie weten.

Overleg met de actievoerders leidde er volgens de zegsvrouw niet toe dat ze vrijwillig vertrokken, waarop de politie besloot ze aan te houden. Er moesten 24 betogers mee naar het bureau. De arrestanten werden in een bus afgevoerd. Later werden nog eens vier actievoerders aangehouden. Zij probeerden een Rabobank te bezetten. Alle betogers zitten vast, op verdenking van lokaalvredebreuk.

Het bankfiliaal van ING was zaterdag open op het moment van de bezetting, waardoor medewerkers en klanten veel hinder ondervonden van de actie, aldus de politie. De actievoerders hadden de ingang geblokkeerd en droegen spandoeken bij zich met de tekst Occupy de banken.in Zuidoost biedt ruimte aan zeker 15.000 bezoekers.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.