Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg © Marcel Wagenaar

‘Politiek doet beschamend weinig om arme kinderen te helpen’

columnNeem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

Wethouder Kees van Geffen van Oss leeft deze week van een budget van 50 euro. Dat doet hij ‘om te ervaren wat armoede betekent’. Hij schrijft ook over zijn belevenissen: ,,Er was jam in de aanbieding, maar die bleek alsnog duurder dan de jam van het huismerk. Dat soort dingen moet je allemaal uitzoeken.” Politici hebben vaak geen idee wat armoede écht inhoudt. Ondanks alle goede bedoelingen, gaat de wethouder uit Oss daar deze week ook niet achter komen. Armoede is zoveel meer dan een weekje lang de aanbiedingen in de supermarkt bijhouden.

  1. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.
  2. Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

    Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

    Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”