Volledig scherm
Vakantiegangers stappen het vliegtuig in. © ROBIN UTRECHT

Populariteit vliegtuig blijft stijgen: 4,1 miljard passagiers in 2017

De populariteit van vliegen blijft toenemen. Luchtvaartmaatschappijen verwelkomden vorig jaar wereldwijd een recordaantal van 4,1 miljard passagiers. Nooit eerder werden er zoveel vliegtickets verkocht, meldt brancheorganisatie IATA.

De brancheorganisatie van de luchtvaartmaatschappijen International Air Transport Association (IATA) maakte vandaag de cijfers van 2017 bekend. Daaruit blijkt dat het aantal vliegtuigpassagiers voor de eerste keer boven de vier miljard uitkomt. Volgens IATA profiteerde de maatschappijen van het herstel van de wereldeconomie en droegen ook goedkopere tickets bij aan de toename van het aantal passagiers.

Een gemiddelde burger stapt volgens IATA eens in de 22 maanden aan boord van een vliegtuig. Dat gemiddelde lag in 2000 nog op eens in de 43 maanden. Ook is het aantal steden waar 'regulier' op gevlogen wordt sinds 1995 verdubbeld tot 20.000. Dat betekent dat er afgelopen jaar 20.000 steden waren waar iedere week wel een vliegtuig met minimaal negentien zitplaatsen landde.  ,,Door deze ontwikkelingen wordt vliegen steeds toegankelijker voor reizigers'', aldus IATA-topman Alexandre de Juniac, tot voor kort de hoogste baas bij Air France-KLM.