Volledig scherm
© ANP

PostNL maakt aandelen TNT Express te gelde

PostNL heeft zijn resterende belang in TNT Express verkocht voor 643 miljoen euro. Dat heeft topvrouw Herna Verhagen het personeel afgelopen week gemeld in een interne mail. De opbrengst wordt gebruikt om de schulden te verlagen en zo de balans te verbeteren.

Volledig scherm
Bestuursvoorzitter Herna Verhagen met links van haar financiële topman Jan Bos © ANP
Quote

We sluiten vandaag een bewogen periode af waarin we vijf jaar lang aandeelhou­der zijn geweest van TNT Express. Een bewogen periode voor beide bedrijven

Herna Verhagen, ceo PostNL

PostNL en pakketbedrijf TNT Express vormden tot mei 2011 één bedrijf onder de naam TNT Post, maar werden gesplitst. PostNL hield daarbij een belang van 30 procent in TNT Express dat drie jaar terug al werd teruggebracht tot de helft.

Nu is ook de resterende 14,7 procent verkocht aan het Amerikaanse FedEx dat TNT Express onlangs overnam. PostNL ontving 8 euro per aandeel. De officiële verkoopdatum is 25 mei.

,,We sluiten vandaag een periode af waarin we vijf jaar aandeelhouder zijn geweest van TNT Express", schrijft Verhagen aan de 49.000 medewerkers van PostNL. ,,Een bewogen periode voor beide bedrijven. Ik wens alle medewerkers van TNT Express een succesvolle toekomst."  

Bpost
Het belang in TNT Express vormde afgelopen maanden onderdeel van de onderhandelingen met Bpost over een vriendelijke overname door het Belgische postbedrijf. Die overname ketste echter zondagavond af. PostNL had te weinig vertrouwen in een gezamenlijke toekomst onder Bpost.