Volledig scherm
© Paul Fotopersburo Dijkstra Bv

PPG zet overnamestrijd Akzo door

De Amerikaanse verffabrikant PPG ziet in de plannen die AkzoNobel vanochtend presenteerde geen reden om af te zien van zijn overnamepogingen. Dat meldt het bedrijf in een schriftelijke reactie.

,,We hebben zorgvuldig naar de plannen geluisterd en we geloven nog steeds in het voordeel van een combinatie van beide bedrijven", schrijft PPG. ,,We denken dat Akzo Nobel's nieuwe plan meer risico oplevert en meer onzekerheid creëert voor de stakeholders van het bedrijf, waaronder werknemers en gepensioneerden."

De Amerikanen hebben vandaag niets gehoord wat hun ideeën verandert, meldt PPG tot besluit. Akzo maakte vandaag bekend dat het zijn chemiedivisie gaat afsplitsen en dit jaar 1,6 miljard euro uitkeert aan aandeelhouders.

Elliott

Elliott Advisors is blij dat AkzoNobel stappen neemt om meer waarde voor zijn aandeelhouders te creëren. De activistische aandeelhouder blijft echter kritisch en plaatst vraagtekens bij het functioneren van de top van het Nederlandse verf- en chemieconcern.

Quote

Akzo moet nog steeds het gesprek aan gaan met PPG

Elliot Advisors

Het stoort Elliott vooral dat Akzo geen goed beeld heeft van wat eventuele andere opties kunnen opleveren. De belegger maakt zich er samen een groepje andere aandeelhouders al een tijd hard voor dat Akzo het gesprek aangaat met PPG Industries. Dat Amerikaanse bedrijf wil Akzo inlijven, maar het bestuur en de raad van commissarissen houden die boot af.