Volledig scherm
© ANP

Pretpark Walibi Holland krijgt gebedsruimte voor moslims

Walibi Holland richt binnenkort een gebedsruimte in voor islamitische bezoekers van het pretpak. Volgens Walibi Holland is er 'een toenemende vraag van religieuze gasten naar een gebedslocatie. In de daarvoor bedoelde ruimte kunnen moslims komend voorjaar in alle rust bidden.

'Islamitische bezoekers blijken er behoefte aan te hebben', zegt woordvoerder Lindy Voskuil. Tot nu toe moesten de gelovigen een rustig plekje zien te vinden tussen de voorbijrazende attracties. 'Die plekken zijn er niet zoveel', zegt Voskuil tegen De Telegraaf.

Speciale locatie
Met de gebedsruimte, die direct achter de hoofdingang komt te liggen, heeft Walibi Holland als eerste pretpark in Nederland een speciale locatie om in gebed te gaan. Nederlands grootste attractiepark, De Efteling, merkt desgevraagd niets van de door Voskuil genoemde 'toenemende vraag'.

'Hooguit één of twee keer per jaar is er iemand die op een afgezonderde locatie wil bidden', laat De Efteling weten. 'Erg incidenteel.' In dat geval biedt het park een lege ruimte aan. Zoals een eerstehulppost of leeg restaurant.

Walibi Holland kon niet aangeven hoeveel procent van de parkgangers islamitisch is.