Volledig scherm
PREMIUM
© Marco Okhuizen

Prins Constantijn: Start-ups maken het verschil

interviewWaar zijn oudste broer heel Nederland vertegenwoordigt, maakt start-up-ambassadeur prins Constantijn (48) zich sterk voor beginnende techbedrijfjes. ,,We zijn te tevreden in Nederland. Wie in Silicon Valley mislukt, valt dieper en trekt er veel harder aan.”

Het is een weinig koninklijke omgeving waar prins Constantijn met zijn organisatie StartupDelta kwartier houdt. In een versleten kantorencomplex bij Amsterdam Slotervaart probeert hij sinds een kleine twee jaar Nederland als start-upland op de wereldkaart te zetten. ,,Welcome to this old dump'', grapt de prins richting een buitenlandse gast. Het pand mag versleten zijn, de atmosfeer is dankzij de tientallen aanwezige start-ups inspirerend en informeel. In dezelfde sfeer werkt Constantijn. Zijn medewerkers tutoyeren hem: wil je koffie, Constantijn? ,,Dubbel zwart met suiker graag.”

  1. Pensioenen moeten niet nóg onzekerder worden
    commentaar

    Pensioenen moeten niet nóg onzekerder worden

    Het is maar een theoretische exercitie, benadrukken betrokkenen. Toch laten vakbonden, werkgeversorganisaties en minister Koolmees (Sociale Zaken) een plan voor een nieuw pensioenstelsel doorrekenen, waarbij pensioenen veel minder afhankelijk zijn van de rente. Nadeel is echter dat werknemers daarvoor in de plaats minder zekerheid krijgen over wat ze straks op hun oude dag ontvangen bovenop hun AOW. Daar moet niet te lichtzinnig over worden gedacht.