Volledig scherm
© anp

'Publiciteitsstunt' rond Oad stoort curatoren

De curatoren van Oad zijn gepikeerd over een 'goedkope publiciteitsstunt' waarmee een concurrent probeert garen te spinnen bij het faillissement van de reisgroep. De betreffende partij stelde donderdag een deel van de wintersportboekingen over te nemen, maar van een deal is helemaal geen sprake, zei een woordvoerder.

De curatoren hebben kopers gevonden voor de meeste bedrijfsonderdelen, maar zijn nog in gesprek met partijen die touroperator Oad Reizen willen overnemen. 'Als die dan in de media lezen dat over een groot deel van de wintersportreizen al een akkoord is gesloten, kan dat de onderhandelingen hinderen', zei de woordvoerder.

Er zijn volgens de zegsman meer aanbieders die het bankroet van Oad aangrijpen om de publiciteit te zoeken. 'We zijn daar de laatste week vaker door verrast, maar dit is de eerste keer dat de curatoren zich geroepen voelen om erop te reageren', zei hij. Hij kon nog niet zeggen of de curatoren stappen zullen ondernemen tegen het bedrijf.

Directeur Maarten Lips van Floow Travel liet weten dat er inderdaad geen sprake is van 'een transactie van activa of passiva' met Oad. 'Het is ook nooit mijn bedoeling geweest om die indruk te wekken', zei hij.

Het bedrijf reageerde volgens Lips slechts op vele vragen van mensen die hun bij Oad geboekte wintersportvakantie in het water zien vallen. 'Wij wilden duidelijk maken dat wij dezelfde reis voor dezelfde prijs kunnen aanbieden. Voor ons zijn dat nieuwe boekingen.'

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.