Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Rabobank schrijft per abuis hypotheken dubbel af

Een storing bij de Rabobank treft klanten momenteel op een bijzonder vervelende manier. Bij een aantal van hen is de hypotheek twee keer afgeschreven, waardoor sommige van hen vlak voor de feestdagen opeens rood staan, meldt RTL Nieuws.

De bank bevestigt het bericht en laat weten dat de fout zo snel mogelijk wordt rechtgezet. Het gaat om klanten met een ‘opbouwhypotheek’, een variant van de spaarhypotheek. 

Het is nog niet duidelijk om hoeveel gedupeerden het gaat en of het om alle klanten met deze spaarhypotheek gaat of een deel van hen. Niet het hele bedrag is dubbel afgeschreven, maar het deel dat naar de spaarrekening gaat. 

,,Bij de ene klant is dat een klein deel en bij de andere een groot deel van het totale bedrag.” De woordvoerder laat weten dat klanten zelf niets hoeven te doen, het geld wordt binnen enkele dagen automatisch teruggestort.

Wat de oorzaak is van de fout, is nog niet bekend. De woordvoerder erkent dat het op een zeer ongelukkig moment is, vlak voor Sinterklaas en Kerstmis.

Het geld is niet kwijt: het is niet alleen twee keer afgeschreven van de betaalrekening, maar ook twee keer bijgeschreven op de aan de hypotheek gekoppelde spaarrekening.

Op Twitter laten enkele tientallen mensen weten dat zij er last van hebben.