Volledig scherm
© robin utrecht

Rechtbank trekt stekker uit CoolCat, doorstart niet uitgesloten

Modewinkelketen CoolCat is officieel failliet. De rechtbank in Utrecht heeft zojuist het faillissement uitgesproken voor de Nederlandse onderdelen. De toekomst voor de 1200 medewerkers is ongewis. 

De curator bekijkt wat de vervolgstappen kunnen zijn. Een van de opties: een doorstart. Gisteren werd bekend dat het bedrijf faillissement had aangevraagd voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De keten schrijft al jaren rode cijfers. De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 zouden het laatste zetje hebben gegeven. 

De webshop en de 80 winkels van de keten blijven voorlopig gewoon open. Het bedrijf – gespecialiseerd in kinder- en tienermode – telt nog eens zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg. Ook heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop. Die buitenlandse onderdelen vallen buiten het faillissement.

Bij de in 1979 door ondernemer Roland Kahn opgerichte onderneming werken in totaal 1450 mensen. Waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers. Met het faillissement is direct voor alle mensen collectief ontslag aangevraagd. De medewerkers zullen nog wel aan het werk blijven, zolang de winkels open zijn.