Volledig scherm
© ANP

Rechter: PostNL schuldig aan onderbetaling medewerkers

PostNL is verantwoordelijk voor achterstallig loon aan pakketsorteerders die via het uitzendbureau In Person werkzaam waren. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door vakbond FNV. De uitspraak betekent dat benadeelde werknemers bij PostNL moeten aankloppen als ze een nabetaling eisen.

De zaak draait om veelal Poolse werknemers die in drie sorteercentra werkzaam waren. Zij kregen minder betaald dan de cao van PostNL omdat ze via een vorm van onderaanneming in dienst waren. Volgens FNV handelde het pakketbedrijf onrechtmatig omdat er feitelijk sprake was van uitzendwerk, waarbij ingehuurde werknemers hetzelfde moeten krijgen als vaste medewerkers. De rechter gaf de vakbond gelijk. 

In de uitspraak schrijft de rechtbank dat ,,het pakketbedrijf bewust profiteerde van de onderbetaling van arbeidskrachten en de contracting-constructie die het met In Person had opgezet.” Zo nam het pakket- en postbedrijf zelf het initiatief bij de samenwerking met In Person. Ook weegt de rechtbank een filmpje van een presentatie mee. Daarin is te zien hoe een toenmalig leidinggevende van PostNL aanwezigen oproept ‘je om de wet heen te organiseren’ bij het uitbesteden van werk.

Schadevergoeding

FNV spande een rechtszaak aan tegen PostNL nadat rapporten van de Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ongelijke verloning aantoonden. De vakbond eiste ook een schadevergoeding van 100.000 euro, maar die wees de rechter af omdat de vakbond dit bedrag al in een schikking had ontvangen van In Person en de schade onvoldoende had onderbouwd. Volgens FNV is de uitspraak dan ook vooral van belang voor werknemers van In Person die geen lid van de vakbond waren en in een aparte zaak nabetaling willen eisen.

Quote

Het is PostNL die de schijncon­struc­tie heeft bedacht en opgezet.

Masja Zwart, FNV Naleving

Masja Zwart van FNV Naleving reageert positief op de uitkomst van de rechtszaak: ,,Het is PostNL die de schijnconstructie heeft bedacht en opgezet, met als enige doel mensen goedkoper te maken. Daar heeft deze rechter dwars doorheen geprikt. Met deze baanbrekende uitspraak in de hand staan we een stuk sterker om ook ‘gelijk loon voor gelijk werk’ en een flinke nabetaling te eisen voor onze leden die bij PostNL werken via Randstad en Young Capital.’

PostNL beraadt zich op eventuele vervolgstappen, maar wilde niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Het bedrijf kondigde eerder dit jaar aan te stoppen met de gewraakte vorm van inhuur van arbeidskrachten, die ook wel contracting wordt genoemd.