Voormalig KLM-topman Pieter Elbers.
Volledig scherm
Voormalig KLM-topman Pieter Elbers. © Marc Driessen

Rechter: Vertrokken KLM-topman heeft recht op bonus van half miljoen, ondanks coronasteun

Voormalig KLM-topman Pieter Elbers heeft recht op een ontslagvergoeding van in totaal 1,3 miljoen euro van de luchtvaartmaatschappij. Die vergoeding, inclusief bonussen, is omstreden omdat KLM tijdens de coronapandemie meer dan 3 miljard aan staatssteun kreeg.

50 reacties

 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  En wat krijgen we nu te horen, dat ambtenaar Wouter Koolmees die nog nooit in een bedrijf heeft gewerkt die een winst moest maken om hun hoofd boven water te houden. Start per 1 nov. als de nieuwe president-directeur van de NS. Koolmees was van 2017 tot begin dit jaar minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Verwacht nu dat we kampen krijgen met lange vertragingen, treinen die gewoon niet op komen dagen, vuile stinkende treinen, toenemende misdaad, hogere treinkosten en dergelijke onzin..
 • Johan de Leeuw

  2 maanden geleden
  En zo wordt het verschil tussen arm en rijk steeds groter, krijg je sociale onrust en revolutie, stort de samenleving in en vluchten de poenmensen naar de Bahama’s en Saint Tropez. Het oude vertrouwde scenario. De mensheid heeft niets geleerd van het verleden.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Ontslagvergoeding van in totaal 1,3 miljoen euro ? Hadden ze maar 12 maanden gewacht!! Of ze hadden hem ook een "begroeter" kunnen maken, met zijn enigste taak "Welkom op Schiphol." En denk je nu echt, dat Marjan Rintel (afkomstig v/d NS) het better kan doen? De meeste mensen hebben geen enkel idee, wat er gaande is in de wereld. Zoek het maar op; "Most People Have No Idee What`s Going To Happen In De World In The Next Few Days" - Peter Zeihan. Vele mensen zullen weer van hun stoel vallen....
 • Eric Salomons

  2 maanden geleden
  Afspraak is afspraak. Dat is m.i de bakermat van een democratie.
 • Hanneke Meer

  2 maanden geleden
  Het is rechtvaardig naar Elbers toe en onrechtvaardig t.o.v. de belastingbetaler. Elbers zou vanwege staatssteun zelf van zijn riante bonus af hebben moeten zien.