Volgens de Autoriteit Consument & Markt dwingen consumenten met het overstappen energiebedrijven om te concurreren, wat leidt tot betere dienstverlening en concurrerende prijzen.
Volledig scherm
Volgens de Autoriteit Consument & Markt dwingen consumenten met het overstappen energiebedrijven om te concurreren, wat leidt tot betere dienstverlening en concurrerende prijzen. © ANP XTRA

Recordaantal overstappers energieleverancier

Bijna één op de vijf huishoudens is tussen april vorig jaar en vorige maand overgestapt naar een andere energieleverancier. In totaal ging het om bijna 1,6 miljoen huishoudens, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens de toezichthouder zijn er in twaalf maanden nog nooit zo veel huishoudens van energieleverancier gewisseld.

  1. Bol.com neemt moeilijk besluit en stopt met verkoop ‘haatboeken’

    Bol.com neemt moeilijk besluit en stopt met verkoop ‘haatboeken’

    De kogel is door de kerk: Bol.com heeft besloten om geen platform meer te bieden aan boeken die haatdragende boodschappen bevatten, zoals antisemitisme en homohaat. Dat laat een woordvoerder van de grootste online winkel van Nederland weten. Het Openbaar Ministerie is nog altijd bezig met een onderzoek naar Bol.com, nadat deze nieuwssite ontdekte dat er meerdere werken te koop werden aangeboden over een beruchte nazileider uit de Tweede Wereldoorlog.