Volledig scherm
PREMIUM
© Ruben L. Oppenheimer

Reviews zijn overal, maar zijn ze te vertrouwen?

online-beoordelingenDriekwart van de mensen gebruikt online-reviews bij het kopen of boeken, stelt de Autoriteit Consument en Markt. Dat gaat meestal goed, maar websites moeten volgens de toezichthouder opener zijn: laten ze elke recensie toe, of maken ze een selectie?

Tripadvisor, Zoover en Airbnb voor hotels, Bol.com en Coolblue voor die flatscreen-tv, Iens bij een etentje, Gaslicht.com of Pricewise voor energie. Het aantal sites met consumentenreviews is de laatste jaren steeds groter geworden, en datzelfde geldt voor webshops of vergelijkingssites waar online-beoordelingen een belangrijke rol spelen.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.