Volledig scherm
Jeff Bezos en zijn vrouw MacKenzie in 2018. © REUTERS

Rijkste man op aarde (119,1 miljard) kondigt scheiding aan

UpdateAmazon-topman Jeff Bezos (54), op papier de rijkste persoon ter wereld, gaat scheiden. Hij en zijn vrouw MacKenzie Bezos (48) kondigden in een gezamenlijke verklaring op Twitter aan een punt achter hun huwelijk te zetten.

,,We willen mensen bewust maken van een ontwikkeling in ons leven’’, zo begint de verklaring die het überrijke stel online heeft gezet. De Amazon-baas Jeff was 25 jaar samen met zijn MacKenzie. Het stel ontmoette elkaar toen ze samenwerkten voor hedgefonds D.E. Shaw. In 1994, een jaar na hun huwelijk, richtte Bezos Amazon op. ,,Als we hadden geweten dat we na 25 jaar zouden scheiden, zouden we het zo weer doen’’, benadrukken Jeff en MacKenzie.  

Proefscheiding

Volledig scherm
Jeff en MacKenzie verklaren als vrienden uit elkaar te gaan. © REUTERS

Tussen de regels door is te lezen dat het al veel langer niet goed ging tussen de multimiljardairs. ,,Zoals onze familie en beste vrienden weten, hebben wij na een lange periode van liefdevolle verkenning en proefscheiding, besloten om te scheiden en onze gedeelde levens voort te zetten als vrienden.’’ Samen hebben ze vier kinderen.

Bezos is koploper in de lijst met miljardairs van persbureau Bloomberg. De Amazon-baas is goed voor een vermogen van 137,2 miljard Amerikaanse dollar. Dat komt neer op het duizelingwekkende bedrag van welgeteld 119,1 miljard euro. Daarmee steekt hij met kop en schouders boven de nummer 2 op de lijst uit. Microsoft-goeroe Bill Gates moet het doen met 92,5 miljard dollar. Superbelegger Warren Buffett is met 80,7 miljard dollar de nummer 3.

Rijkste vrouw

Een scheiding zou de lijst van de rijksten der aarde flink op kunnen schudden. Als ze hun fortuin eerlijk delen, dan zou de 48-jarige brunette, met bijna 80 miljard in één klap de rijkste vrouw ter wereld worden. Bill Gates zou dan net als voor oktober 2017 de meest vermogende man op de planeet zijn. Het is nog maar de vraag of ooit duidelijk wordt hoe het stel precies hun kapitaal splitst. Vaak komen de superrijken er onderling uit en delen ze die details alleen vertrouwelijk met de rechtbank.

Voorpaginanieuws

In Nederland werd een scheiding van één van onze superrijken ook al eens voorpaginanieuws. Een gotspe vond miljardair Marcel Boekhoorn het dat De Telegraaf in januari 2007 met chocoladeletters de krant opende met ‘duurste scheiding ooit’. ,,Het sloeg nergens op. Schandalig’’, zo zei hij hier eerder over in één van zijn zeldzame interviews met deze krant. Inmiddels is de Nederlander, die onlangs de Hema kocht, met Rebecca Cabau van Kasbergen, de zus van Yolanthe

Lees hier meer over: De Nederlandse miljardair die alles anders doet