Volledig scherm
River Island © Shutterstock

River Island sluit zijn winkels in Nederland en België

Modeketen River Island sluit al zijn winkels in Nederland en België. Dat bevestigt een woordvoerder van de Britse keten na berichtgeving door vakwebsite RetailNews.

River Island heeft winkels in Amsterdam, Den Haag, Groningen en in Rotterdam. Eerder sloot het modebedrijf al twee filialen in Alkmaar en Rotterdam (Alexandrium). De precieze reden voor sluiting is niet bekend, maar de retailer boekt al langer slechte resultaten. Het verliest klanten aan concurrent Primark. Daarnaast zou de nakende brexit grote gevolgen hebben voor de Britse onderneming. Om die reden zou het naar verluidt het zekere voor het onzekere genomen hebben.

Het Britse bedrijf zou later deze week nog met een persverklaring komen. Wanneer de winkels dichtgaan, is nog niet bekend. River Island telt zo'n 350 winkels, waarvan de meeste in eigen land. Verder is het bedrijf actief met franchisers in Azië en het Midden-Oosten.

  1. Kim rijdt met ‘ster’, maar hoe komt hij aan zijn gepantserde limousines?

    Kim rijdt met ‘ster’, maar hoe komt hij aan zijn gepantser­de limousines?

    Ze zijn niet te missen, de glanzend zwarte en zwaar gepantserde limousines waarin de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un zich laat rondrijden tijdens zijn staatsbezoek aan Rusland. Een wereldleider waardig laat hij de kostbare karretjes intreinen vanuit Pyongynang. Maar waar bij Amerikaanse en Russische presidenten precies duidelijk is waar respectievelijk The Beast en de Kortezh vandaan komen, tast de wereld bij Kim in het duister.