Hollandse Hoogte / EPA
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / EPA

RyanAir krijgt gelijk van Europese rechter: staatssteun aan KLM mocht niet

De Europese rechter vindt de miljarden euro’s aan staatssteun die KLM heeft ontvangen om de coronacrisis te doorstaan niet geoorloofd. De Europese Commissie heeft niet genoeg onderbouwd waarom voor die steun de concurrentieregels opzij zijn geschoven, vindt het Gerecht van de Europese Unie. Concurrent Ryanair, die de staatssteun aanvocht, krijgt gelijk. KLM laat weten de uitspraak te bestuderen, maar gaat er verder niet inhoudelijk op in.

11 reacties

 • A. van Rijnsbergen

  2 jaar geleden
  Toch fijn om te weten dat we wel mee moeten betalen aan schenkingen en leningen aan o.a. Spanje, Italie en Frankrijk ter waarde van honderden miljarden euro's maar niet onze eigen luchtvaart mogen steunen !
 • J Smid

  2 jaar geleden
  Het gaat links- of rechtsom. Of KLM moet steun terugbetalen of ze verliezen slots voor meerdere jaren. Ik zou nooit willen vliegen met prijsvechters die hun personeel slecht betalen maar kennelijk is er wel een markt voor. Immers, de maatschappijen met de meestge vliegtuigen van Europa zijn Easyjet en Ryanair. Daarna komt Turkisch Airlines
 • Helena Scherpenzeel

  2 jaar geleden
  Dus als ik het goed begrijp heeft de Nederlandse staat niet genoeg onderbouwd waarom ze die staatshulp gaven. Klinkt alsof er ergens een ambtenaar heeft zitten slapen
 • D.P. Schreuders

  2 jaar geleden
  Wanneer stapt Nederland uit HET EUROPA.
 • M. Bent

  2 jaar geleden
  Ik heb zo'n vermoeden dan Air-France/KLM (Smit) heel flinke invloed heeft gehad op deze beslissing, bedankt Macron en consorte's eerst de Nederlandse visserij zo goed als plat leggen en nu de KLM via deze weg zien te onteigenen/uitwerken via deze weg.