Volledig scherm
© Getty Images

Ryanair opent prijzenoorlog met enkeltjes van 15 euro

Prijsvechter Ryanair heeft voor een 'winteruitverkoop' flink gesneden in de prijzen van 500.000 vliegtickets. Enkeltjes naar verschillende Europese bestemmingen waren gisteren tot middernacht vanaf 12,99 euro te krijgen. 

Reizigers konden al vanaf 14,99 euro een heenreis boeken via vliegveld Eindhoven naar toeristische trekpleisters zoals Barcelona, Venetië en Londen. De tickets in de uitverkoop van de luchtvaartmaatschappij waren geldig van 1 september 2017 tot en met 31 januari 2018 en golden alleen voor enkele reizen. 

Experts waarschuwden woensdag voor een prijzenoorlog tussen Ryanair en zijn concurrenten, waardoor investeerders zich volgens Sky News zorgen maakten over de winstgevendheid van hun investeringen. De waarschuwing kwam nadat ceo Michael O'Leary aankondigde dat hij van plan was om ticketprijzen structureel met 9 procent te verlagen om concurrenten als EasyJet voor te blijven.

Daling

Ondanks een daling van het aandeel Ryanair na het nieuws over de prijzenoorlog gaat het goed met de luchtvaartmaatschappij. De nettowinst van het bedrijf groeide in het eerste kwartaal van het boekjaar met meer dan de helft tot 397 miljoen euro. Daar blijft het niet bij als het aan Ryanair ligt. De luchtvaartmaatschappij heeft flinke groeiplannen, die in Nederland voorlopig niet doorgaan omdat luchthavens Schiphol en Eindhoven Airport niet meer vluchten kunnen faciliteren.