Volledig scherm
John de Mol wil Nu.nl overnemen © ANP Kippa

Sanoma: Nu.nl is niet te koop

UPDATESanoma wil Nu.nl niet verkopen. Dat heeft een woordvoerder van de uitgever gezegd. ,,Het is een supermooi merk. Er zijn veel geïnteresseerden, maar we hebben geen plannen om te verkopen.''

Quote

Ik word hier een beetje moe van

John de Mol, topman Talpa

Het Financieele Dagblad berichtte vandaag dat John de Mols Talpa Nu.nl wil overnemen. Volgens het FD zijn er ook andere partijen geïnteresseerd. De vraagprijs voor Nu.nl zou volgens de krant rond de 100 miljoen euro liggen. 

Talpa ontkent interesse te hebben in de nieuwssite. Er is volgens het bedrijf geen sprake van een bod. ,,Niet op dit moment, niet gisteren en ook niet vorige week.'' Ook topman John de Mol reageert geïrriteerd. ,,Ik word hier een beetje moe van, ik ben inmiddels meer tijd kwijt met het reageren op speculaties dan dat ik tijd kan besteden aan het opbouwen van een nieuw mediabedrijf.'' 
De Mol geeft aan dat de berichten ook vervelend zijn voor aandeelhouders van Sanoma en werknemers van Nu.nl 'waar onnodig onzekerheid wordt gecreëerd'.

Mediamagnaat de Mol schuift zijn ambities in medialand echter niet onder stoelen of banken en maakt de laatste tijd grote stappen. Zo lijfde hij met Talpa Radio dj Giel Beelen in en is hij geïnteresseerd in een transfer van Rob Stenders naar een van zijn stations. Ook probeerde hij afgelopen zomer Telegraaf Media Group tevergeefs over te nemen.