Volledig scherm
Handel op Euronext. De effectenbeurs is met winst begonnen. Alle 25 fondsen in de AEX gingen omhoog daags na de flinke koersduikeling. © anp

SBM Offshore helpt AEX aan winst

BLIK OP DE BEURSDe aandelenbeurs in Amsterdam is vandaag met winst geopend. Ook de meeste andere Europese beurzen begonnen in de plus in navolging van het herstel op de Aziatische markten. Beleggers zijn verder vooral in afwachting van de ontwikkelingen rond de belastinghervormingen in de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel 0,3 procent hoger op 544,14 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 818,77 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent.

SBM Offshore behoorde met een winst van 1 procent bij de grotere winnaars in de hoofdindex, na een nieuwe order. De maritiem dienstverlener mag voor het Noorse olieconcern Statoil aan de slag met de bouw van een speciaal afmeersysteem voor het Johan Castberg-olieveld. Financiële details werden niet verstrekt. Staalconcern ArcelorMittal stond onderaan met een min van 0,9 procent.