Volledig scherm
PREMIUM
© Vijselaar en Sixma

Schade aan je spullen: tips voor de inboedelverzekering

Geld & goede raadEen vlam die in de plan slaat, een lekkend aquarium dat het parket blank zet: een ongeluk zit in een klein hoekje. Dan ben je blij als je een inboedelverzekering hebt die de schade dekt. Niet verplicht, wel aan te raden.

Net verhuisd, of een dure hifi-set aangeschaft? Dat kan een goede aanleiding zijn om een inboedelverzekering af te sluiten. Wie al een verzekering heeft, doet er bij uitbreiding van de huisraad goed aan om die polis nog eens tegen het licht te houden. ,,Dat geldt ook bij verbouwing of verhuizing'', zegt Guido Rodenburg van verzekeringsvergelijker Independer. ,,Een aanpassing doorgeven is noodzakelijk en een verzekeraar kan in een ander postcodegebied zomaar duurder zijn dan een concurrent.''

  1. Hoe een Gorcumse werf uitgroeide tot vlaggendrager van de Nederlandse scheepsbouw
    PREMIUM
    Interview

    Hoe een Gorcumse werf uitgroeide tot vlaggendra­ger van de Nederland­se scheeps­bouw

    Veertig jaar geleden lag de scheepsbouw in Nederland op z’n gat. Het miljardendebacle rond Rijn-Schelde-Verolme (RSV) leek het einde van een tijdperk. Anno nu rolt het ene na het andere bijzondere schip van Nederlandse makelij van de werf. Alle grote RSV-werven bestaan nog en zijn - opvallend genoeg - weer in handen van één onderneming: Damen. Het bedrijf is de vlaggendrager van een maakindustrie die zich opnieuw uitvindt. Een interview met ceo René Berkvens van Damen Shipyards Group.