Volledig scherm
PREMIUM
© Aart-Jan Venema

Schandaal na schandaal: ‘Ik wil excuses van mijn bank’

Het jaar loopt ten einde en wij blikken terug met lijstjes in zeven thema’s: sport, media, onderweg, reizen, economie, royals en koken. Voor financieel journalist Irene van den Berg was 2018 het jaar waarin de Nederlandse banken zich wéér niet van hun beste kant lieten zien. Een overzicht van de bankschandalen en diverse ranglijstjes van duur in Nederland. 

Vertrouwt u uw bank? Ik niet, als ik eerlijk ben. En dat geeft een onbehaaglijk gevoel. Het huis waarin ik woon met mijn gezin, is onderpand van de bank. Ons spaargeld staat bij de bank. En als het ongeluk ons treft, zijn we afhankelijk van verzekeringen die lopen bij de bank. Ik koester een grote achterdocht jegens de organisatie waarvan we allemaal zo afhankelijk zijn. En dat wantrouwen wordt niet minder.

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.