Scherpe winstdaling T-Mobile

T-Mobile Netherlands, onderdeel van Deutsche Telekom, heeft minder winst en omzet geboekt in het tweede kwartaal. De operationele winst (ebitda) daalde met bijna een vijfde (18,8 procent) tot 108 miljoen euro. Dat maakte T-Mobile donderdag bekend.

De omzet kwam uit op 406 miljoen euro, 3,1 procent minder vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. T-Mobile schrijft de winstval toe aan extra investeringen die nodig waren voor de introductie van een nieuw abonnementsmodel. Het telecombedrijf heeft in Nederland ruim 4,5 miljoen klanten.

Moederbedrijf DeutscheTelekom maakte eerder op de dag bekend dat de omzet van de groep in het afgelopen kwartaal met ruim 5 procent is gestegen tot 15,2 miljard euro. De nettowinst ging omhoog tot 530 miljoen euro, een stijging met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste telecommaatschappij van Duitsland wist in zowel Duitsland als in de Verenigde Staten honderdduizenden nieuwe klanten aan te trekken.

Bestuurder René Obermann van Deutsche Telekom vertrekt aan het einde van het jaar om topman te worden van het Nederlandse Ziggo.