Volledig scherm
© anp

Schiphol doet bod op Braziliaanse luchthaven

Schiphol heeft samen met het Franse luchthavenbedrijf Aéroports de Paris en twee Braziliaanse partners een bod uitgebracht op een belang in het vliegveld Galeão International Airport van Rio de Janeiro in Brazilië. Een woordvoerster van Schiphol heeft dat dinsdag laten weten.

Komende vrijdag valt waarschijnlijk een beslissing over het bod. Tot die tijd doet Schiphol geen mededelingen over het aandeel en omvang van de investering, zei de woordvoerster.

De Braziliaanse overheid is bezig om de luchthavens van het land in verscheidene rondes gedeeltelijk te privatiseren. Rio de Janeiro, met 17,5 miljoen passagiers per jaar, is in het najaar aan de beurt.

Schiphol heeft al eerder meegedaan aan een biedingsronde op de luchthaven Guarulhos, bij Sao Paolo, met ruim 32 miljoen passagiers de grootste luchthaven van Brazilië. Die concessie is toen aan de neus van het Nederlandse bedrijf voorbijgegaan.

Schiphol is al exploitant van Terminal 4 van JFK Airport in New York en heeft ook belangen in Charles de Gaulle en de luchthaven van Brisbane.

  1. 26 Miljardairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbevolking

    26 Miljar­dairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbe­vol­king

    Oxfam Novib waarschuwt voor de groeiende kloof tussen arm en rijk en de kwalijke gevolgen van de economische ongelijkheid voor de armen. De hulporganisatie gebruikt daarbij de jongste cijfers over rijkdom en armoede, verzameld op basis van bevindingen van Credit Suisse en Forbes. De bevindingen moeten de deelnemers aan het World Economic Forum in Davos overtuigen van de noodzaak het ernstige probleem aan te pakken. De jaarlijkse top van politici, wereldleiders en zakelijke elite komt vandaag bijeen.