Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Schiphol schrijft dieprode cijfers door crisis en schrapt honderden banen

Luchthavenbedrijf Royal Schiphol Group heeft door de coronacrisis in de eerste zes maanden van het jaar een verlies geleden van 246 miljoen. Het komende halfjaar zal het verlies verder toenemen. Als gevolg hiervan zullen naar verwachtingen honderden werknemers hun baan verliezen.

 1. Sterkste daling van prijzen bestaande koopwoningen in tien jaar

  Sterkste daling van prijzen bestaande koopwonin­gen in tien jaar

  De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in december opnieuw gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Volgens het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zakten de prijzen met 2,3 procent ten opzichte van november, de sterkste daling in tien jaar. De prijzen zwakken nu al vijf maanden op rij af. Over heel 2022 gingen de prijzen nog wel met gemiddeld 13,6 procent omhoog in vergelijking met een jaar eerder.
 2. KLM schrapt nog eens 1500 banen, brengt totaal op 4500 tot 5000
  Play
  video

  KLM schrapt nog eens 1500 banen, brengt totaal op 4500 tot 5000

  Bij luchtvaartmaatschappij KLM worden de komende tijd zo’n 1500 mensen ontslagen. Dat aantal komt bovenop de KLM-medewerkers die gebruikmaken van de vrijwillige vertrekregeling, de uitzendkrachten en mensen met een aflopend contract die al moesten vertrekken én de medewerkers die dit jaar en volgend jaar met pensioen gaan. In totaal verdwijnen bij de KLM Groep 4.500 tot 5.000 arbeidsplaatsen (fte), luidt het in een persbericht.