Volledig scherm
© Rob Engelaar

SecurCash alsnog failliet verklaard

De rechtbank in Den Haag heeft geldtransporteur SecurCash Nederland alsnog failliet verklaard. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank laten weten.

De vervoerder, die 220 vaste werknemers in dienst heeft, vroeg vorige week al faillissement aan, maar dat werd toen nog afgewezen. De rechter vond dat er nog voldoende middelen waren om schuldeisers te betalen. Ook zou het bankroet toen niet om de juiste redenen zijn aangevraagd. Later werd wel uitstel van betaling verleend.

De positie van het bedrijf zou onder druk komen te staan door een sterke afname van transacties met contant geld. Daarnaast zijn verschillende banken activiteiten zelf gaan organiseren, die eerder aan de geldtransporteurs waren uitbesteed, zoals het tellen van contant geld. 

Vorig jaar moest SecurCash een bezuinigingsoperatie uitvoeren, waarbij de vestigingen in Amsterdam en Houten werden gesloten en een op de drie banen verdween. De overname van het bijna failliete Brink’s, in 2015, leidde niet tot een versterking van de marktpositie van het bedrijf.