Volledig scherm
© FOTO THINKSTOCK

Sekslijnen chanteren bellers, Opta grijpt in

Tientallen bellers naar sekslijnen zijn slachtoffer geworden van chantage en misleiding. De dames van plezier dreigden de bellers dat zij hun echtgenotes op de hoogte zouden brengen van de telefoonseks als zij niet nog wat langer aan de telefoon zouden blijven. Ook werd een aantal bellers voorgespiegeld dat na een keuze in het hoofdmenu de rest van het gesprek gratis was.

Achteraf kregen zij echter een gepeperde telefoonrekening in de bus, zo schrijft het AD vandaag.

Hoeveel mannen precies het slachtoffer zijn geworden van de chantagepraktijken van de 0906-vrouwen is niet bekend. De Telecomwaakhond Opta heeft de betreffende 0906-lijnen inmiddels al uit de lucht gehaald. De Opta heeft een onderzoek ingesteld, nadat er bij ConsuWijzer, het overheidsloket voor consumentenproblemen, de afgelopen tijd tientallen klachten waren binnengekomen.

De kans is groot dat het aantal gechanteerde mannen vele malen groter is dan het aantal meldingen. 'Niet iedereen zal zich met zijn klacht melden,' aldus een woordvoerster van de Opta. De Opta heeft aan de hand van de wet Bibob de exploitant van de verdachte lijnen grondig kunnen doorlichten. De betreffende nummers zijn daarop uit de lucht gehaald. Om welke exploitant en welke sekslijnen het gaat, wil de Opta niet zeggen.