Volledig scherm
Chef-kok Sergio Herman in de keuken © ANP

Sergio Herman sluit driesterrenrestaurant Oud Sluis

Driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis zal eind dit jaar zijn deuren sluiten. Dat maakte Sergio Herman, chef-kok van Oud Sluis, vandaag bekend in een interview op de website van het restaurant. 'Ik zit bij Oud Sluis letterlijk en figuurlijk aan mijn plafond. Daarom is het nu tijd om af te sluiten en los te laten', aldus Herman. Oud Sluis is samen met de Librije van Jonnie Boer in Zwolle het enige driesterrenrestaurant van Nederland.

Het was een moeilijk beslissing voor Herman om te stoppen met Oud Sluis. 'Met het sluiten van Oud Sluis komt een ongelooflijk intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen', aldus een openhartige Herman op zijn website.

Het restaurant heeft drie Michelinsterren en staat al acht jaar in San Pellegrino's Top 50 van de beste restaurants ter wereld. Herman nam het restaurant over van zijn ouders. Herman: 'Al 25 jaar ga ik hier 's ochtends vroeg naar binnen en kom ik er diep in de nacht weer uit. Ik heb alles gegeven, zowel fysiek als emotioneel.'

De sluiting van Oud Sluis betekent overigens niet dat Herman stopt met zijn culinaire loopbaan. 'De komende jaren wil ik me vooral richten op Pure C in Cadzand en La Chapelle (Antwerpen, red.). Daarnaast wil ik meer energie steken in Minestrone, de culinaire uitgeverij waar ik samen met culinair fotograaf Tony le Duc eigenaar van ben', vertelt Herman.

Mensen die graag nog een hapje willen eten in het vermaarde restaurant moeten geluk hebben. 'Helaas zitten we tot het einde van het jaar bijna vol. Wel is er een wachtlijst geopend. Dus zodra er annuleringen zijn zullen de eerst wachtenden alsnog de mogelijkheid krijgen een tafel bij Oud Sluis te reserveren.'