Shell wil niet langer ‘Royal Dutch’ zijn en wordt Brits, kabinet ‘onaangenaam verrast’

Update/videoOlie- en gasconcern Shell wil volledig Brits worden. Het hoofdkantoor wordt naar het Verenigd Koninkrijk verplaatst. Het oliebedrijf verliest dan ook de titel ‘Royal Dutch’. Het bedrijf blijft wel gewoon in Nederland aanwezig. Een aantal banen zal overgaan naar het Verenigd Koninkrijk. 

138 reacties

 • jan van Blitterswijk

  6 maanden geleden
  Shell is toch die olieboer die ten koste van een milieuramp in Nigeria zijn zakken vulde. Echter, de bankiersfamilie Rothschild en de mindere aandeelhouders waste hun handen in onschuld.
 • Sander de Koning

  6 maanden geleden
  Wat in Nederland straks overblijft? Alles volgebouwd met huizen flats enz ,boeren allemaal weg geen natuur meer,oftewel we worden Manhatten. O ja, kijken wat de Nederlandse aandeelhouders er van zeggen.
 • Derk Jan Bos

  6 maanden geleden
  Ik denk dat de Nederland en de EU vanuit hun sterkte moeten reageren. Prima als je verhuisd naar het nieuwe belasting paradijs, dan heffen we bron belasting van 15% over winsten gemaakt, binnen de EU en op de energie markt heb je geen bevoorrechte positie meer. De schade is dan vele malen groter. Natuurlijk is de positie van shell groter dan de markt in de EU, maar de afzetmarkt is wel enorm. Doe hwtzelfde met BP en Unilever en je zult zien dat dit veel meer opleverd voor de EU.
 • Lisette De Jongh Swemer

  6 maanden geleden
  Tja ik Nederland zijn we er goed in het bedrijfsleven weg te pesten. Een pensioenfonds ABP dat investeren in Shell stopt, milieudrammers die Shell het leven zuur maken en dan nog zuurder maken door de dividendbelasting aan te houden. Ja zo jaag je een toonaangevend bedrijf Nederland uit en zorg je ervoor dat een grote innovator en gesprekspartner voor energie Nederland verlaat. Dank je wel voor de kortzichtigheid van de drammers. Weg deze goede werkgever voor Nederland. Het is treurig!
 • a.j. Hulst

  6 maanden geleden
  Waar we in dit land na vertrek van Shell zowiezo lering uit moeten trekken is dat we alle subsidies en douceurtjes naar alle milieuclubs in gaan trekken want die tientallen miljoenen hebben we hard nodig om straks de mensen die hun baan gaan kwijtraken door dit vertrek op te vangen. Bovendien is het ronduit ridicuul dat er rechtzaken gevoerd worden tegen de staat van onze belastingcenten. Dat moet stoppen. Deze clubs moeten zelf maar hun broek gaan leren ophouden, dat moet de cultuursector ook.