Volledig scherm
© Getty Images

Skipas komend jaar stuk duurder

Veel populaire skigebieden in de Alpen hebben dit seizoen de prijzen voor hun skipassen verder verhoogd. Gemiddeld zijn wintersporters bijna 2 procent duurder uit. Dat komt neer op 4,30 euro voor een pas die zes dagen lang toegang geeft tot de skiliften. Dat blijkt uit een inventarisatie door wintersportwebsite Snowplaza.

De site vergeleek de prijzen van Oostenrijkse, Franse, Italiaanse, Zwitserse en Duitse skigebieden. Vooral in de grotere skigebieden in Oostenrijk gaan de prijzen omhoog. In Frankrijk zijn de prijsstijgingen iets beperkter. In Zwitserland zijn skiërs en snowboarders goedkoper uit dan vorig jaar, doordat de prijzen gelijk blijven en de koers van de Zwitserse frank is gedaald ten opzichte van de euro. De plekken in de top drie van duurste onderzochte skigebieden zijn echter wel nog steeds allemaal Zwitsers.

De duurste skigebieden liggen dus nog altijd in Zwitserland. Zermatt, Sankt Moritz en Saas-Fee vragen meer dan 300 euro voor een zesdaagse skipas, Davos en Arosa zitten daar maar net onder. Ook populaire Franse wintersportplaatsen als Val Thorens en Les Arcs zitten rond dat bedrag.

Winterberg

De prijsbewuste skiër kan nog altijd voor een fors lager bedrag (125 euro) zes dagen terecht in het Duitse Winterberg. Omdat het ook nog eens stukken dichter bij huis ligt, is dat gebied ook bij Nederlanders erg populair. De skipas is daar wel bijna 9 procent duurder dan vorig jaar. Dat is de sterkste prijsstijging van alle door Snowplaza onderzochte skigebieden.

Volledig scherm
© Getty Images