Volledig scherm
Huurwoningen in Gouda. © ANP

Sociale huurwoningen fors duurder

De huur van vrijkomende sociale huurwoningen gaat de komende jaren gemiddeld 13 procent omhoog. Dat blijkt uit een onderzoek van het Woonbond Kennis- en Adviescentrum (WKA) waar RTL over bericht.

Aan de woningcorporaties werd gevraagd wat de plannen met de huren zijn. De gemiddelde huurprijs is nu 72 procent van het wettelijke maximum. Dat zou 13 procent hoger worden. Daarmee wordt de gemiddelde huur voor nieuwe bewoners 477 euro. Voor bestaande huurder is dat 422 euro. Op jaarbasis betekent de stijging 660 euro extra huur.

In de grote steden wordt vaker de maximale huurprijs gevraagd dan in andere delen van het land. De laagste huren worden gevraagd in Friesland en Drenthe.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.