Volledig scherm
Spaarders laten geld liggen, aldus De Nederlandsche Bank. Foto Jeroen Jumelet/ANP © ANP

Spaarders laten geld liggen

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft nog 1,25 miljoen euro liggen voor spaarders bij banken die eerder failliet zijn gegaan. Het is een extra uitkering voor spaarders die lang op hun geld moesten wachten na het faillissement.

Nog 16.000 voormalige spaarders bij DSB, Van der Hoop, Indover of Icesave hebben recht op een extra rentevergoeding. Zij moesten na het faillissement zo lang op hun geld wachten dat DNB besloot ze de rente over die periode te vergoeden. Gedupeerden kunnen nog tot 22 juni aanspraak maken op het geld via de website van de DNB. 3.000 gedupeerde spaarders hebben de vergoeding inmiddels ontvangen.

  1. Amerikaanse centrale bank verlaagt rente opnieuw

    Amerikaan­se centrale bank verlaagt rente opnieuw

    De renteverlaging moet de economie een steuntje in de rug geven, zei bankpresident Jerome Powell. In juli werd de rente ook al verlaagd. Toen was dat de eerste keer in ruim tien jaar. Het belangrijkste rentetarief komt nu op een bandbreedte van tussen de 1,75 procent en 2,0 procent. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden. Voor de Amerikaanse president Donald Trump is de renteverlaging waarschijnlijk niet voldoende. Hij voert de druk op de Fed al geruime tijd op om de rente te verlagen en zou het liefst een negatief tarief zien. In Trumps optiek zet de centrale bank de Verenigde Staten op achterstand ten opzichte van andere economische grootmachten als de Europese Unie. Trump liet al snel zijn ongenoegen blijken via Twitter, waar hij Fed-baas Jerome Powell verweet een lafaard te zijn. ,,Jay Powell en de Federal Reserve falen opnieuw’’, schreef Trump na het bekendmaken van de renteverlaging. ,,Geen ‘lef’, geen gevoel, geen visie! Een vreselijke communicator!’’