De grote techbedrijven, Google, Apple, Microsoft, Facebook en Amazon, trekken steeds meer (economische) macht naar zich toe. Nog even en ze beheersen alles.... Er gaan steeds meer stemmen op om hun macht te breken, bijvoorbeeld via (verplichte) opsplitsing.
Volledig scherm
PREMIUM
De grote techbedrijven, Google, Apple, Microsoft, Facebook en Amazon, trekken steeds meer (economische) macht naar zich toe. Nog even en ze beheersen alles.... Er gaan steeds meer stemmen op om hun macht te breken, bijvoorbeeld via (verplichte) opsplitsing. © Ronald Visser

'Splits de techreuzen voordat ze alles opslokken'

MACHTSPOSITIE FACEBOOK & GOOGLEDankzij hun slimme algoritmen zijn grote techbedrijven het moderne water en licht, waar niemand zonder kan. Tegelijk willen ze steeds meer van ons weten en betalen ze nauwelijks belasting. De roep groeit om Google, Facebook en Amazon op te knippen.

 1. Energierekening bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding
  Prijsplafond
  334

  Energiere­ke­ning bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding

  Een huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en elektriciteit verbruikt, is straks zo'n 241 euro per maand kwijt. Het kabinet trekt extra geld uit om de hoge energierekening van burgers te dempen. In november en december gaat de rekening met een vast bedrag van 190 euro omlaag. Daarnaast wil het kabinet iets doen voor bedrijven die kampen met sterk gestegen energiekosten.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”