Volledig scherm
Stakende chauffeurs van PostNL © anp

Stakingen PostNL breiden zich uit naar Utrecht en Zaandam

De stakingen van de pakketbezorgers van PostNL breiden zich uit. Behalve in Amsterdam en Katwijk wordt er nu ook gestaakt in Wateringen, Utrecht en Zaandam. Dat maakte PostNL donderdag bekend.

Amsterdam-Sloterdijk worden helemaal geen pakketjes bezorgd. In Amsterdam-Noord, Katwijk, Utrecht, Zaandam en Wateringen is het nog onduidelijk in hoeverre de acties invloed zullen hebben op de bezorgingen.

In Rotterdam, Den Haag en verschillende andere distributiecentra is er ook sprake van onrust zegt de vakorganisatie. 'Er is een hecht informeel netwerk van kleine koeriersbedrijven die voor PostNL bezorgen, dus we verwachten dat dit behoorlijke vormen zal aannemen.'

ZZP
De zelfstandige ondernemers zijn het niet eens met de nieuwe tarieven die het postbedrijf wil bieden voor de bezorging van pakketten. Volgens PostNL is het logisch dat het tarief per pakje daalt, omdat er door de opkomst van het internetbankieren steeds meer pakketjes worden verstuurd. De chauffeurs vinden dat er zo geen eerlijke vergoeding wordt geboden.

PostNL betreurt de nieuwe acties. Door werkonderbrekingen op dinsdag en woensdag liep de bezorgdienst woensdagavond al 48.000 pakketjes achter. Het postbedrijf gaat donderdagmiddag praten met de stakende pakketbezorgers. FNV Bondgenoten zal tijdens het gesprek optreden als bemiddelaar.