Volledig scherm
CEO Jitse Groen van Takeaway komt op de fiets aan bij Beursplein 5 voor de beursgang van het bedrijf. © ANP

Stevig verlies voor moederbedrijf Thuisbezorgd.nl

UpdateTakeaway.com is vandaag 11 procent gekelderd op de beurs na bekendmaking van de jaarcijfers. Het moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl leed een verlies van 30,9 miljoen euro, tegenover 19,6 miljoen euro een jaar eerder.

Quote

Wij willen over twee jaar winstge­vend zijn

Jitse Groen, Takeaway

Dit kwam onder meer door hogere marketingkosten. Naast de marketingkosten moest Takeaway de portemonnee trekken voor de beursgang afgelopen jaar. Verder liepen kosten voor personeel en huisvesting op en werd meer belasting betaald. In een toelichting op de cijfers zei topman Jitse Groen dat Takeaway ook in 2017 rode cijfers zal schrijven.

,,Wij willen over twee jaar winstgevend zijn", aldus Groen. ,,Dat zeiden we al bij de beursgang vorig jaar. En dat blijft zo." Volgens Groen is schaalgrootte nodig om winstgevend te zijn. Dat vergt investeringen en levert tijdelijk rode cijfers op. ,,In de vijf landen waar we actief zijn, Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Polen, is Takeaway groter dan de concurrentie", aldus de bestuurder. ,,En in al die landen groeiden wij ook harder dan de markt.''

De omzet van Takeaway zit wel in de lift. Het aantal orders groeide vorig jaar met 46 procent, terwijl de opbrengsten met 45 procent stegen. De omzet kwam uit op krap 112 miljoen euro tegenover 77 miljoen in 2015.