Exit Festival.
Volledig scherm
Exit Festival. © Shutterstock

Stormloop op tickets dancefestival Servië: 'Ruim duizend Nederlanders verwacht’

Er is sprake van een heuse stormloop op tickets van het vierdaagse Exit Festival in Servië, een van de weinige grote Europese festivals die deze zomer ondanks de coronacrisis doorgaat. De Amsterdamse ticketverkoper Ostfest houdt er rekening mee dat ruim duizend Nederlandse festivalgangers in augustus naar het land vertrekken.

 1. Ongeloof bij viroloog om groot Servisch dancefestival in augustus: 'Heel naïef van de Nederlanders’
  PREMIUM

  Ongeloof bij viroloog om groot Servisch dancefesti­val in augustus: 'Heel naïef van de Nederlan­ders’

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt Nederlandse festivalgangers heel goed na te denken of het wel verstandig is om in augustus naar Servië af te reizen voor een groot dancefestival. De organisatie achter het vierdaagse Exit Festival - populair bij Nederlandse jongeren - kondigde deze week tot verrassing van velen aan dat de twintigste editie van het festival gewoon doorgaat deze zomer. Viroloog Bert Niesters vindt dat onbegrijpelijk. ,,Zo te zien gaan we het druk krijgen.”
 2. Code oranje of niet, Eindhovens bureau biedt reizen aan naar groot festival in Servië: ‘Bezoeker moet zelf besluiten’
  PREMIUM

  Code oranje of niet, Eindhovens bureau biedt reizen aan naar groot festival in Servië: ‘Bezoeker moet zelf besluiten’

  In Nederland is met verbazing gereageerd op het feit dat het vierdaagse Exit Festival in Servië, vorig jaar nog goed voor 200.000 bezoekers, in augustus ‘gewoon’ doorgaat. Ondanks code oranje zijn bij evenementenbureau Party in Belgrade in Eindhoven reizen - inclusief festivaltickets - te boeken naar Novi Sad, de stad waar het vierdaagse dancefestival wordt gehouden. ,,Het is aan de bezoeker om een wijs besluit te nemen.”
 1. Baudet: 'Moeten af van het idee dat iedereen maar hoogopgeleid moet zijn'
  Play

  Baudet: 'Moeten af van het idee dat iedereen maar hoogopge­leid moet zijn'

 2. Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenleving'
  Play

  Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenle­ving'