Volledig scherm
Ook Canada hoort straks bij de bestemmingen © Avontuur Hans

Straks met Ryanair ook naar Noord- en Latijns-Amerika

Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat tickets verkopen naar verre bestemmingen voor haar Spaanse branchegenoot Air Europa. Dat meldt het bedrijf vandaag. Het is de bedoeling dat de Ierse prijsvechter later dit jaar ook aansluitende vluchten gaat aanbieden tussen Madrid en andere Europese steden.

In eerste instantie gaat het om twintig bestemmingen van Air Europa in Noord- en Latijns-Amerika. Ryanair praat ook met andere luchtvaartmaatschappijen over samenwerking op het gebied van verre vluchten. Zelf heeft het bedrijf geen vliegtuigen die zulke lange afstanden kunnen overbruggen.

Ryanair maakte vorige week al bekend dat het tickets gaat verkopen met overstapmogelijkheden binnen het eigen routenetwerk in Rome. Tot dusver bood de prijsvechter alleen losse vluchten aan. Wie door wilde vliegen naar een andere bestemming, moest een apart ticket kopen en opnieuw inchecken.

Air Europa ziet door de samenwerking met Ryanair kans zijn aanbod te vergroten met doorverbindingen vanuit Madrid naar ruim vijftig bestemmingen in Europa. De Spaanse luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waarin Air France en KLM de grootste Europese spelers zijn.

  1. Pensioenen moeten niet nóg onzekerder worden
    commentaar

    Pensioenen moeten niet nóg onzekerder worden

    Het is maar een theoretische exercitie, benadrukken betrokkenen. Toch laten vakbonden, werkgeversorganisaties en minister Koolmees (Sociale Zaken) een plan voor een nieuw pensioenstelsel doorrekenen, waarbij pensioenen veel minder afhankelijk zijn van de rente. Nadeel is echter dat werknemers daarvoor in de plaats minder zekerheid krijgen over wat ze straks op hun oude dag ontvangen bovenop hun AOW. Daar moet niet te lichtzinnig over worden gedacht.