Volledig scherm
© ANP Kippa

SuperTrash definitief failliet

Alle bedrijfsonderdelen van modebedrijf SuperTrash, dat jarenlang in handen was van Olcay Gulsen, zijn failliet verklaard. Dat maakte de curator zojuist bekend. Voor de 60 medewerkers is collectief ontslag aangevraagd. De winkels blijven vooralsnog open. 

In de vennootschappen zijn alle bedrijfsactiviteiten van SuperTrash ondergebracht, inclusief de vijf eigen winkels (Arnhem, Utrecht, Laren, Roermond, Breda), het hoofdkantoor en alle eigen medewerkers.

Vorige week werd het faillissement aangevraagd voor de moedermaatschappij en niet voor de andere bedrijfsonderdelen, zoals de vennootschappen waaronder het personeel en de winkels vielen. 

De franchisewinkels (zeven in Nederland en twee in België) vallen buiten het faillissement. Het faillissement van de andere onderdelen is aangevraagd om zo de kans op een verkoop of doorstart te verhogen. De curator verwacht de komende weken daar nadere mededelingen over te kunnen doen.

Olcay Gulsen zei vorige week kapot en doodop te zijn maar blij te zijn met alle lieve berichtjes. ,,Ik heb met hart en ziel twaalf jaar lang keihard gewerkt en het is fijn dat mensen dat begrijpen'', aldus Olcay. 

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”