Tata Steel.
Volledig scherm
Tata Steel. © ANP

Tata Steel stopt met kolen: binnen tien jaar over op waterstof

Na een storm van maatschappelijke en politieke onrust heeft staalfabrikant Tata Steel vandaag te kennen gegeven de productie van staal sneller te willen vergroenen met waterstof. De staalreus bracht het nieuws een dag voor opnieuw een belangrijk debat in Den Haag naar buiten. Tata Steel geeft wel aan dat financiële steun vanuit de overheid daarbij ‘onontbeerlijk’ is.

15 reacties

 • W.Z. Zuid

  10 maanden geleden
  Tata moet dicht, nu direct
 • Anoniem

  10 maanden geleden
  L.Willems Tjonge tjonge ze mogen er 10 jaar over doen ! Dus stook maar lekker verder Tata Steel, want onze boeren worden onteigend zodat jullie nog verder stikstof en co2 mogen uitstoten. Vind ik raar en snap ik even niet. Dit zaakje stinkt van voren tot achter.
 • Jos van der Kraan

  10 maanden geleden
  10 jaar ? ja zo kan ik ook beloftes doen. In die tien jaar genoeg tijd om te vervuilen. Wat een nep oplossing. smerig gewoon.
 • Tom Vermeulen

  10 maanden geleden
  Paar vraagjes. 2030? Subsidie?
 • van der Es

  10 maanden geleden
  Goed nieuws. Dat het jaren gaat duren is te begrijpen. Het gehele proces moet worden aangepast. Dat is een ingrijpend gebeuren, waar nog geen (deels) hapklare oplossingen voor bestaan. De innovatie komt er uiteindelijk wel, met vallen en opstaan. Daar heb ik alle vertrouwen in. Maar daar is veel geld mee gemoeid, sluiten is wel het domste wat je kan doen.