Staatssecretaris Eric Wiebes (Financien) voorafgaand aan een algemeen overleg over de misstanden bij de Belastingdienst
Volledig scherm
Staatssecretaris Eric Wiebes (Financien) voorafgaand aan een algemeen overleg over de misstanden bij de Belastingdienst © anp

Teruglezen: Wiebes door het stof na problemen bij fiscus

Regeling fiscusDe vrijwillige vertrekregeling bij de Belastingdienst, die onderdeel is van een grootscheepse reorganisatie, heeft tot een storm van kritiek geleid in de Tweede Kamer. Verantwoordelijk staatssecretaris Eric Wiebes moest vandaag ruim vijf uur lang tekst en uitleg geven over een reeks misstanden. Het was een zwaar debat waar Wiebes uiteindelijk toegaf de controle kwijt te zijn geraakt en niet inhoudelijk op de hoogte was van de vertrekregeling.

  1. Bol.com neemt moeilijk besluit en stopt met verkoop ‘haatboeken’

    Bol.com neemt moeilijk besluit en stopt met verkoop ‘haatboeken’

    De kogel is door de kerk: Bol.com heeft besloten om geen platform meer te bieden aan boeken die haatdragende boodschappen bevatten, zoals antisemitisme en homohaat. Dat laat een woordvoerder van de grootste online winkel van Nederland weten. Het Openbaar Ministerie is nog altijd bezig met een onderzoek naar Bol.com, nadat deze nieuwssite ontdekte dat er meerdere werken te koop werden aangeboden over een beruchte nazileider uit de Tweede Wereldoorlog.