Tesla sluit binnen een aantal maanden de meeste showrooms wereldwijd.
Volledig scherm
Tesla sluit binnen een aantal maanden de meeste showrooms wereldwijd. © AP

Tesla gaat alleen online verder, sluit wereldwijd winkels

Het Amerikaanse Tesla verkoopt voortaan alleen nog online auto’s. Wereldwijd worden de meeste showrooms gesloten. Alleen op drukke locaties blijven een paar winkels open, maakte het bedrijf bekend.  

De automaker zegt dat hierdoor de prijs van alle Tesla-modellen 6 procent daalt. Het bedrijf laat weten dat je in Amerika nu al in een minuut online een Tesla kunt bestellen. Die snelle bestelmogelijkheid gaat het bedrijf binnenkort uitbreiden naar de rest van de wereld.

De sluiting van de winkels werd bekendgemaakt tijdens de lancering van de 35.000 dollar kostende versie van de Tesla Model 3 in de Verenigde Staten. De goedkoopste variant komt binnen drie tot zes maanden uit in Europa.

De sluiting van de winkels wereldwijd vindt binnen nu en een aantal maanden plaats. Hoeveel Tesla-vestigingen open blijven, zegt het bedrijf er niet bij. Het aantal banen dat hiermee verloren gaat is niet bekend. 

Een woordvoerder van Tesla weet niet of ook de showrooms in Nederland gaan sluiten. In ons land zijn negen vestigingen van de elektrische-autofabrikant. Wereldwijd heeft het merk van Elon Musk nu 378 vestigingen.