Elon Musk
Volledig scherm
Elon Musk © REUTERS

'Tesla is op zoek naar gedeeltelijk vervanger Elon Musk'

Tesla is hard op zoek naar een operationeel directeur die een aantal taken kan overnemen van topman Elon Musk. Dat meldt The New York Times op basis van ingewijden.

Naar verluidt zet de raad van bestuur van de onderneming extra vaart achter de zoektocht, sinds Musk op Twitter aankondigde de producent van elektrische auto's van de beurs te willen halen. Musk zelf laat de krant weten dat voor zover hem bekend zijn bedrijf momenteel niet actief op zoek is naar een secondant.

De tweets over het van de beurs halen van Tesla hebben voor veel verwarring gezorgd. De Amerikaanse beurswaakhond SEC is een formeel onderzoek begonnen naar de berichten, waarin Musk onder meer beweerde dat de financiering al rond was. Als dat niet waar blijkt te zijn, heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt en fraude en koersmanipulatie.

'Poging tot openheid'

Musk noemt de gewraakte tweet een poging tot openheid over zijn bedrijf, maar het bericht kwam mogelijk als verrassing voor andere directieleden van Tesla. De topman liet niemand anders zijn tweet lezen voordat hij het bericht de wereld in stuurde, bekende hij tegenover The New York Times.

De top van Tesla maakt zich volgens dezelfde krant ook zorgen over het slaapmiddelengebruik van Musk. Die middelen zouden hem niet altijd in slaap brengen maar juist aanzetten tot zijn nachtelijke uitbarstingen op Twitter.

Bekijk ook: Elon Musk schiet zijn eerste Tesla de ruimte in.

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.