Volledig scherm
© getty

The Interview nu ook bij Apple

De controversiële film The Interview is zondagmiddag verschenen in de iTunes Store van Apple. De elektronicafabrikant is hiermee een kleine week later dan concurrenten Microsoft en Google. Consumenten kunnen ervoor kiezen de film te huren (5,99 dollar) of te kopen (14,99 dollar).

Volledig scherm
© EPA

Nederlandse iTunes-gebruikers kunnen de film, waarin een fictieve moord op de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un wordt beraamd, nog niet zien. The Interview is alleen beschikbaar in de VS en Canada.

De film zorgde de afgelopen tijd voor veel ophef. De systemen van filmproducent Sony werden gehackt en de VS beschuldigt Noord-Korea daarvan. Hij zou daarom bijna helemaal niet uitkomen. Bioscopen deinsden terug nadat ze waren bedreigd door hackers.

Bioscopen
Hoewel de The Interview via internet te huren en te koop is, draaien inmiddels zo'n driehonderd bioscopen in de VS de film alsnog.

The Interview is inmiddels meer dan 2 miljoen keer gedownload, gehuurd of gekocht. De film is daarmee de best lopende onlinefilm die Sony ooit heeft uitgebracht, meldde het bedrijf zondag. The Interview heeft online in vier dagen tijd ruim 15 miljoen dollar (meer dan 12 miljoen euro) opgeleverd. In de bioscoop heeft de film sinds eerste kerstdag ongeveer 2,8 miljoen dollar in het laatje gebracht.