Volledig scherm
PREMIUM
Mensen werken beter in elkaars nabijheid, is het nieuwe credo bij veel grote bedrijven, zoals IBM © Hollandse Hoogte

'Thuiswerken is over z’n hoogtepunt heen'

Na IBM en Yahoo schroeft nu ook het Amerikaanse bedrijf Honeywell – met elf vestigingen in Nederland – het thuiswerken terug. ‘Gewoon’ weer fysiek aanwezig zijn op kantoor, luidt de nieuwste overtuiging.

Waarom zou je naar kantoor gaan als je met je collega’s kunt overleggen via de chat, mail, skype en thuis kunt inloggen in het systeem? We maken in Nederland gretig gebruik van die mogelijkheden. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werkt van de ruim 8 miljoen werkenden bijna 3 miljoen thuis. 62 procent zegt dat op incidentele basis te doen. Sinds vorig jaar is er zelfs een wet die werknemers meer mogelijkheden geeft om op voor hen gunstige tijden te werken én om thuis te werken.

  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’