Marnix van Rij, staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst, bij aankomst op het Binnenhof voor een overleg over de begroting, eind vorige maand.
Volledig scherm
Marnix van Rij, staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst, bij aankomst op het Binnenhof voor een overleg over de begroting, eind vorige maand. © ANP

Toch hoop voor gedupeerden spaartaks

Spaarders die te veel belasting betaalden over hun spaargeld worden mogelijk toch gecompenseerd. Staatssecretaris van Fiscaliteit en Belastingdienst Marnix van Rij biedt gedupeerde spaarders een juridische mogelijkheid om alsnog compensatie te krijgen.

78 reacties

 • Jack Jansen

  2 weken geleden
  De overheid laat zich hier van zijn slechtste kant zien. Als de rechter bepaald dat er sprake is van diefstal en je betaald de burger niet terug dan is er sprake van een misdadige overheid. De verjaringstermijn voor diefstal is trouwens 12 jaar en niet 5 jaar, ook daar kunnen we nog mee naar de rechter.
 • Bruning

  2 weken geleden
  In 2017 éenmansbedrijf beëindigd, toen belasting betaald over vermogen, dat daarna naar privé ging, in 2018, 2019, 2020 weer belasting over vermogen betaald te veel naar nu blijkt. Meer dan € 2000,00 te veel. Geen eerlijke behandeling door de Belastingdienst. C.W. Bruning
 • Mark Woestenborg

  2 weken geleden
  @Ruud van Loenen, mensen zoals ik die onterecht te veel belasting hebben betaald over zelf verdiend spaargeld hebben ook de BTW verhogingen moeten betalen. Verdien ik dus 1 euro dan wordt daar eerst inkomstenbelasting over geheven, daarna spaartax, daarna eventueel nog erfbelasting als ik het niet alsnog uitgeef en daarna mogen mijn erfgenamen ook BTW betalen als zij het gaan uitgeven. Verder zijn je feiten ook niet correct, want de vrijstellingen zijn 50,000 en 100,00 voor koppels.
 • Cor van der Geest

  2 weken geleden
  Vandaag een mail ontvangen van de Publieksvoorlichting van het Min. van Financiën dat er dus definitief NIET gecompenseerd gaat worden. Het bedrag wordt gebruikt ter ondersteuning van mensen die het volgens de minister harder nodig hebben. Gewoon diefstal dus. Als ik iemand wil ondersteunen, bepaal ik graag zelf aan wie ik het geef. Dat hoeft de minister niet voor mij te bepalen. Vanaf nu dus bezwaar tegen alles wat er binnenkomt van Rijk, Provincie of gemeente.
 • J Brink

  2 weken geleden
  @Kroon: staatssecr is de uitvoerende baas vd belastingdienst en laat die nu schrijven dat er geen compensatie komt voor niet-bezwaarmakers……jammer maar helaas.