Olifanten in het Kerstcircus in Ahoy Rotterdam.
Volledig scherm
Olifanten in het Kerstcircus in Ahoy Rotterdam. © anp

Toch roofdieren bij Kerstcircus Ahoy

Bij het Rotterdamse Kerstcircus in Ahoy is dit jaar toch een act met leeuwen te zien. Wel is het mogelijk de laatste keer dat er roofdieren zullen optreden in Ahoy, stelt de directie. 'Gezien de ontwikkelingen in de maatschappelijke discussie over dieren in het circus is het niet ondenkbaar dat leeuwen voor het laatst in Rotterdam te zien zullen zijn.' Het Kerstcircus wordt gehouden van 19 tot en met 28 december.

Het is programmeur Fernand Banning op de valreep gelukt de Franse leeuwenact van Kid en Namayca Bauer te strikken. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat het Rotterdamse circus het dit jaar zonder wilde dieren moest stellen, omdat er volgens Banning in Europa veel concurrentie is op het gebied van kerstcircussen.

Ahoy benadrukt dat Kid Bauer 'zorgt voor een goed verblijf voor zijn dieren'.

Wilde dieren in circussen staan al lange tijd ter discussie. Onlangs stuurde de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans (dierenwelzijn, Leefbaar Rotterdam) een brandbrief, ondertekend door 24 gemeenten, aan staatssecretaris Sharon Dijksma (economische zaken) met de boodschap haast te maken met een landelijk verbod. Mogelijk volgt dit jaar een wetsvoorstel om wilde dieren in Nederlandse circussen te verbieden.