Volledig scherm
© ANP

Toezichthouder waarschuwt voor telefoontjes klusbedrijf

Opgelet als u een telefoontje krijgt van het bedrijf Klussersteam. Ze biedt abonnementen op klussen en reparaties aan maar houdt zich daarbij mogelijk niet altijd aan de regels. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die naar eigen zeggen al veel klachten ontving over de verkooppraktijken.

Klussersteam biedt aan om voor een bedrag van 325 euro per jaar klusjes aan huis uit te voeren. De ACM verdenkt het bedrijf er echter van rekeningen te sturen naar mensen die nog niet schriftelijk akkoord zijn gegaan met het afsluiten van zo'n abonnement. Dat is een verboden handelspraktijk.

De ACM ziet een forse toename van dit soort verkooptrucs via de telefoon. De marktwaakhond drukt slachtoffers op het hart de onterechte rekeningen niet te betalen, ook niet als wordt gedreigd met deurwaarders of oplopende kosten. Verder adviseert de toezichthouder de hoorn op de haak te gooien als een bedrijf blijft bellen met aanbiedingen.

Virtueel kantoor

Klussersteam is volgens de contactgegevens op haar website gevestigd in Arnhem, meer bepaald in kantoorcentrum Zuidpoort. Dat verhuurt virtuele kantoorruimte met full service. Het telefoonnummer van het klusbedrijf heeft  als netnummer 053. Dat is voor Enschede en omgeving. De telefoniste kan ons naar eigen zeggen niet doorverbinden met de verantwoordelijke van Klussersteam. ,,Als u een mailtje stuurt met uw vragen dan stuur ik dat door.” Wellicht volgt later vandaag een reactie van Klussersteam op de beschuldigingen aan haar adres.