Volledig scherm
Harry Koorstra. © ANP

Topman Harry Koorstra stapt per direct op bij PostNL

UpdateTopman Harry Koorstra van PostNL legt per direct zijn functie neer. Dat heeft het postbedrijf vandaag bekendgemaakt. Een conflict met de Raad van Commissarissen ligt aan Koorstra's besluit ten grondslag.

In een toelichting zei Koorstra dat de samenwerking met de toezichthoudende raad de laatste tijd uiterst moeizaam is verlopen. Er waren verschillen van inzicht over hoe de belangen van de verschillende belanghebbenden het best kunnen worden gediend. 'Onder zo'n gesternte, gegeven de uitdagingen waar het bedrijf voor staat, kan en wil ik niet werken', aldus Koorstra.

Koorstra gaat naar eigen zeggen weg zonder vertrekregeling. 'Omdat wat mij betreft principes voorop staan', zei hij.

PostNL verkeert in zwaar weer. Eerder deze week zag het bedrijf zich gedwongen een grote reorganisatie op te schorten wegens problemen met een nieuw bezorgsysteem in verscheidene regio's. Er kwamen veel klachten over trage bezorging. Ook financieel gaat het PostNL al een tijdje niet voor de wind. Een woordvoerder van PostNL ontkende vanavond dat het vertrek van Koorstra verband houdt met de problemen rond de reorganisatie.

President-commissaris Piet Klaver liet weten het vertrek van Koorstra te betreuren. 'In meer dan 20 jaar heeft Harry een belangrijke bijdrage geleverd in vaak zeer uitdagende omstandigheden', zei hij.

De Raad van Commissarissen wil Herna Verhagen benoemen tot opvolger van Koorstra. Zij is nu als bestuurslid van PostNL verantwoordelijk voor de pakketbezorging en de internationale activiteiten van het postbedrijf. 'Wij zijn ervan overtuigd dat Herna de juiste opvolger is om de uitdagingen die PostNL momenteel kent op te pakken', aldus Klaver.